Kerdezz, felelek! Timár Gáborral 1.rész

Kerdezz, felelek! Timár Gáborral 1.rész

Továbbra is várjuk kérdéseiteket, amiket szeretnétek, ha a magyar horgászsport legendás alakja, többszörös magyar bajnok, világbajnok, cégünk atyja, Timár Gábor személyesen megválaszolna!

Köszönjük eddig beküldött kérdéseiteket! Reméljük az alábbi válaszokkal elegendő és hasznos információkat osztunk meg veletek. 
 
Gálosi János
"Kedves Gábor! A Competition Roach etetőanyagotok milyen összetevőkből áll? Mivel sokat használom szeretném tudni, mivel is horgászom."
 
“Kedves János!
Köszönettel vettem érdeklődését, de szeretném megjegyezni, hogy az etetőanyagok elsősorban a halaknak készülnek. Bár igyekszünk olyan kellemes állagúra és aromájúra készíteni azokat, hogy a horgásznak és a halnak is tetszene. A pontos összetétel sajnos gyártási titok, de annyit elmondhatok, hogy én nem hiszek a csodákban, nincsenek csodaszerek, ezért bátran felvállalom az etetőanyag főbb alapanyagait!
Kukoricaliszt, Coco Belge, pirított kendermag, angolmorzsa, kenyérmorzsa, kakaó, kekszőrlemény és aromák. Semmi különleges, a titok inkább ezek megfelelő arányaiban rejlik.
Remélem kielégítő a válaszom és továbbra is bizalommal és legfőképp eredményesen használja a Timár Mix etetőanyagokat! “
 
 
 
Etlinger Gábor
"Tisztelt Gabi Bácsi!
A legelső ,,gyári" etetőanyag amit használtam: a Timár mix Kókusz volt, aztán a Speciál Keszegezőt kukoricadarával, zsemlemorzsával higítva is szuper fogásaink voltak a 90-es évek elején. A kérdés: ezek az elsőszériás etetők esetleg limitált kiadásban elérhetőek lesznek valamikor?"
 
“Látszik, hogy régi motoros vagy a szakmában. :D Valóban, az első Timár Mix etetőanyagok között volt a Kókuszos. A 90-es évek óta eléggé szélesedett az etetőanyag paletta, komplexebb, több komponenst és minőségibb aromakompozíciót tartalmaznak a keverékek. Az igények is jelentősen megváltoztak, inkább az összetettebb, modernebb etetőanyagokat keresik a sporttársak. Az elmúlt években két Metro etetőanyagot modernizáltunk fel, a Mester mixet (most Competition Master mix) és a klasszikus Szuper Bream etetőanyagot (Competition Super Bream). Azt megígérhetem, hogy ha személyesen beszélünk a győri Pecaplázában, akkor átvehetsz egy 10kg-os Timár Mix Kókuszos etetőanyag csomagot! Üdvözlettel T.G.”
 
 
Józsa Imre
"Tiszteletem Tímár úr! A nagy dunai pecához szeretnék összeállítani egy jó márnás paducos etetőanyag kombót! Ebben szeretnék segítséget kérni! Előre is köszönöm szépen!"
 
“Tisztelt Horgásztárs!
Mivel én is dunai horgásznak tartom magam így szívesen megosztom az általam leggyakrabban használt etetőreceptem egyikét:
3 vagy 6 kg Folyóvízi Sajtos piros etetőanyag
Csontiragasztáshoz 0,5 l csonti és csontiragasztó
 
1.: Az etetőanyagot kellő állagúra keverem
2.: A csontit a következő arányt tartva megragasztjuk: 0,5 l csonti - 1l mosott kavics
 
Úszós horgászathoz az etetőanyaghoz további mosott kavicsot és/vagy folyóvízi agyagot keverek, hogy a gombócok súlya jelentősen megnőjön. A ragasztott csontit pedig az alapozó gombócok után juttatom be a horgászhelyre.
Remélem kielégítő a válaszom és Önnek is hasonló eredményeket hoz ez az egyszerű, de nagyszerű kombi, mint nekem! T.G.”