Hűvös vizek idején

Lehűlt vizek horgászatakor eredményességünket nagyban befolyásolhatja a megfelelő csalogatóanyag kiválasztása. Ilyenkor halaink táplálkozási szokásai bizonyos mértékben megváltoznak. Míg a meleg vizekben az uszonyosok anyagcseréje egészen gyors­nak mondható, és táplálkozásuk célja, hogy rövid idő alatt minél nagyobb mennyiségű táplálékhoz jussanak, addig ősszel ez a folyamat lelassul, és ilyenkor már a mennyiségi táplálék helyett inkább a minőség az, amivel a horgunk közelébe csábíthatjuk őket.

 IMG-2656.jpg

Elite megoldás nem csak versenyzőknek
1 kg Elite Carp Fine, 1 kg Elite Roach, 1 teáskanál fekete festék, 250 ml Competition Liquid Ponty-Kárász
A már versenykörülmények között is megannyiszor bizonyított Elite Carp etetőanyag finomszemcsés változata a benne lévő citrusos aromákkal tökéletesen passzol az Elite Roach enyhén fűszeres illatához és ízéhez. A hozzáadott színezék hatására kellően sötét alapot kapunk, ami nem kelt gyanakvást az óvatos halakban. A Competition Liquidek rendkívül erős aromája pedig a távolabbról érkező halak számára is egyértelmű irányt mutat a tökéletes ponty- és kárászcsemege felé. Ezzel a keverékkel garantáltan élménydús horgászatban lesz részünk.

IMG_20181015_113816.jpg
Vörös kód a halaknak
1 kg Ponty Extra Piros, 1 kg Golden Carp Eper–Scopex, 250 g TM SweetCorn Vanilla
Az Extra szériás etetőanyagok nemcsak a nevükben, hanem beltartalmukban is megfelelnek ennek a jelzőnek. A piros változat gyümölcsös ízű alapkeverék, amely magába foglal minden olyan alapanyagot, amire a nagytestű halaknak szükségük lehet. Ezt tökéletesen kiegészíti a Golden Carp széria Eper és Scopex ízesítésű keveréke, ami az édes gyümölcsös vonalat a kukorica ízével párosítja, ellenálhatatlanná téve az etetőanyagot. Érdemes hozzáadni még egy kevéske SweetCorn ízesített kukoricát, melyből – nem véletlenül – a vaníliást javasoljuk. A piros keverékben elrejtett sárga kukorica rendkívüli figyelemfelkeltő hatással bír, a vanília pedig kiemeli az édesebb, gyümölcsös íz összességét.


A sötét oldal titka
2 kg Big Carp Black Carp, 1 kg Big Potyka Fekete, 250 ml CSL Eper
A Big Carp etetőanyagok magukban hordoznak mindent, amit egy modern nagyhalas etetőanyagnak tudnia kell. Kellemes íze és egyedi, különleges aromája érdekes harmóniát alkot a Big Potyka fekete színű változatával. Mindkét etetőanyag kifejezetten nagy szemcsés, mellyel még őszi időszakban is szelektálhatjuk a nagyobb testű halakat az etetésünkön. A hozzáadott CSL aroma természetes alkoholt tartalmaz, ami a mederfenéken elterjedve irányítja a bajszosokat a szerelékünk felé.


Feederkeverék nagy távolságra
1 kg FeederGuru Orange Lucky, 2 kg FeederGuru Sweet Brown, 150 ml FeederGuru Dip&Liquid Orange Lucky
A elmúlt időszak slágertermékei a csoki-narancs ízesítésű etetőanyagok. A FeederGuru Orange Lucky azonban rendkívül élénk színével kiemelkedik a többi hasonló termék közül. Pontosan ezen tulajdonsága miatt lehűlt vizekben érdemes keverni más, sötétebb tónusú etetőanyaggal, erre pedig kiváló választás a Feeder Guru Sweet Brown, aminek karamellaromája a már említett csoki-narancs ízzel párosítva egy igazi édességbomba a pontyok számára. A ­FeederGuru termékek kifejezetten jól tapadnak, így nagyobb távok horgászatakor kihagyhatatlanok a jó eredmény eléréséhez. Nemcsak a csalik, hanem az etetőanyagok ízesítésére is alkalmas Dip&Liquid aroma előnyeit a korábbiakban már taglaltuk.

IMG_20181015_134239.jpg

A method királya
1 kg Method mix Fruit Mix, 0,5 kg Method Serie Pellet box Fruit Mix
Hideg vízi horgászatoknál nem szükséges lemondanunk a halas jellegű etetőanyagokról. Olyan vizeken, ahol a halak ehhez vannak szoktatva, nem is lehetnénk igazán eredményesek más stílusú keverékkel. A Method mix rendkívül magas halliszttartalmával kiemelkedik a többi hasonló jellegű darálék közül. Egyedi, vegyes gyümölcsös aromájával és finom szemcséjével kifejezetten methodtechnikához készült. A Method Serie további tagja a Pellet box, melyet a hozzáadott aromával és ugyanannyi vízzel felnedvesítve nemcsak egy kiváló etetőanyag-adalékot kapunk, hanem kosárba töltésre önmagában is alkalmazhatóvá válik.

IMG-2110.jpg

Reméljük, sikerült hasznos tanácsokat adnunk az őszi, kora téli horgászatokhoz. Még ne hagyjuk felszerelésünket téli álomba vonulni, hiszen igazán nagy fogások várhatnak ránk az elkövetkezendő időszakban.