CATCH – versenyzőktől nem csak versenyzőknek

A Timár Mix kínálatában évről évre megtalálhatók a legújabb trendeknek megfelelő újdonságok, sőt már javában folynak a 2023-ban debütáló termékek előkészületei. Azonban a már jól bevált termékcsaládokba beillesztett új termékek mellett idén megjelent az eddigiektől eltérő, szokatlan új projekt is, a CATCH.

Nincs új a nap alatt – szokták mondani a horgászok, amikor körbenéznek a kedvenc horgászüzletükben és az újdonságokat összevetik a régebbi termékekkel. Természetesen ez csak részben igaz, hiszen mindig van új íz vagy új összetétel, ami üde színfolt a többi termék között. Az azonban korántsem biztos, hogy ezek hosszú távon megállják a helyüket és a halak is pozitívan reagálnak rájuk. Az ötlet és ami mögötte van Látva a hétköznapi horgászat és a horgász versenysport folyamatos fejlődését, valamint ezek egyre szorosabb összefonódását, csapatunk egyik tagja azzal az ötlettel állt elő, hogy mi lenne, ha egy igazi angol stílusú, magas minőségű termékcsalád kerülne a piacra, amit természetesen a magyar vizekre igazítva kínálhatnánk a horgászoknak. Átgondolva, hogy a szigetországi márkák csalijai és etetőanyagai a mai napig hatalmas sikernek örvendenek, egyértelmű volt, hogy ezen a vonalon van még fejlesztenivaló, amivel még többet tudunk segíteni a horgászoknak a sikeres halfogásban. A legfontosabb cél az volt, hogy egy olyan, kiemelkedően magas minőségű termékekből álló szériát hozzunk létre, ami akár a versenysportban, akár hétköznapi horgászatok alkalmával is kiemelkedően fogós, ráadásul úszós, feeder- és methodvonalon egyaránt. Több neves angol horgásszal egyeztetve létrehoztunk egy olyan receptúrát, ami ötvözi az angol hallisztes és a hazai horgászok által már jól megszokott kukoricás etetőanyagok előnyeit. Ha már etetőanyag, akkor egyértelmű volt, hogy legyen a szettben methodcsali is.

5-PR_Timar-2209-IMG_0445.jpg

CATCH etetőanyagok Biztosak vagyunk abban, hogy minden horgásznak megvan a kedvenc keveréke, amit bárhol és bármikor szívesen elővesz, akár egy új vízen is. Természetesen nekünk is vannak ilyenek, viszont bővült ezen termékek száma. A CATCH etetőanyagok szemcseméretüket tekintve nem tartoznak a porfinomságú csalogatóanyagok közé, de nem is tartalmaznak kifejezetten durva alkotóelemeket. Mondhatni közepes finomságú, emellett kifejezetten tartalmas etetőanyagok, amelyek a kiváló csalogatóhatásuk mellett képesek hosszabb ideig helyben tartani a halakat. Alapanyagaik között egyharmad részben megtalálhatjuk a legjobb minőségű, hallisztalapú etetőpelleteket darált és roppantott formában is, ami a magas fehérjetartalmat biztosítja, míg egy másik harmadot a válogatott kukoricaalapú adalékanyagok tesznek ki. A fehérjéket és a szénhidrátos összetevőket a utolsó harmadként olyan alapanyagokkal egészítettük ki, amelyek igazán magas szintre emelik a CATCH etetőanyagokat. Az egyéves tesztidőszak alatt több apró módosítás is történt a receptúrában. A végül zacskókba kerülő csalogatóanyagok szinte bármelyik vízen és bármilyen módszerrel eredményesen használhatók. CATCH Waft-Air Ezek a csalik könnyűek, mint a levegő. A teljes termékcsalád esetében arra törekedtünk, hogy a magas minőséget a legegyszerűbb formában tudjuk a horgászok számára biztosítani, így a methodos horgászathoz kifejlesztett horogcsalinál is ez volt a cél. Számtalan versenyen járva mindig arra a következtetésre jutottunk, hogy egyes horgászoknak hiába van egy táskányi horogcsalija, általában ugyanazokat a termékeket használják.

3-PR_Timar-2209-DSCN9962.jpg

Annak érdekében, hogy a sikeres horgászat eszközigényének csökkentése közben a lehetőségek tárházát is nyitva hagyjuk, megszülettek a CATCH Waft-Air kikönnyített horogravalók. A megfelelő horgokat használva épphogy elemelkednek a fenékről, így a kisebb, 5 milliméteres csalikat 16-os, a 8 milliméteres verziókat 14-es, míg a 10 milliméter átmérőjű tüskére valókat 12-es horgokkal is bátran használhatjuk úgy, hogy azok a fenéken, de kikönnyítve várják az óvatos halakat. Egy tégelyben a négy leggyakrabban használt és legfogósabb szín (citromsárga, narancssárga, fehér és piros) található. Az ötmilliméteres csaliknál egy dobozban négyféle csalit kapunk, míg a 8-10 milliméteres vegyes verziót választva, 4-4 színben, összesen nyolcféle lehetőség közül választhatunk. A választék Az etetőanyagok és a Waft-Air csalik is öt különböző ízesítésben készülnek. Ezek mindegyike vagy a már számtalanszor bizonyított kategóriába sorolható, vagy egy teljesen új vonalat képvisel.

POWER

9-PR_Timar-2209-IMG_0507.jpg

Az édes kukorica és ananász ötvözete igazán ütős kombináció. Mindegyik jól bevált íz, azonban együtt még többre képesek. A POWER etetőanyag élénk sárga színét csak a benne rejlő piros és sárga angolmorzsa-darabok törik meg, amivel különleges vizuális hatást érhetünk el a víz alatt. Enyhén túlvizezve nagyon látványos felhőt képez, így speciális esetekben is jól használható. A legnagyobb sikereket a nyári időszakban érhetjük el vele, de hideg vízben is hozott már kiemelkedő fogást.

MONSTER

10-PR_Timar-2209-IMG_0513.jpg

Ahogy a neve is mutatja ez egy igazi szörnyeteg. A zöldajkú kagyló és a rák ízesítés vegyítve nem túl kellemes, de a halak számára annál vonzóbb. A Monster etetőanyag zöld, tartalmaz színes morzsát, és egész évben sikeresen alkalmazhatjuk azokon a vizeken, ahol a halak az erősen hallisztes vagy markánsabb keverékeket kedvelik.

SPICY

8-PR_Timar-2209-IMG_0475.jpg

Ez az egyik legkülönlegesebb ízesítésű tagja a családnak. Az édes csilis ételek a távolkeleti konyhára jellemzőek, és ezt az ízvilágot a halak is nagyon kedvelik. Az etetőanyag és a csalik is paprikakivonat és édesítőszer hozzáadásával készülnek, így egy kifejezetten csípős, mégis édes csalit sikerült létrehoznunk. A Spicy etetőanyag az ízvilágához hűen piros, így egész évben sikeresen alkalmazhatjuk pontyok, amurok és tokhalak horgászatára.

SPECIAL

7-PR_Timar-2209-IMG_0462.jpg

Mit sem érne a termékcsalád egy igazi pontyos-kárászos versenykeverék nélkül. A citromíz és -illat már klasszikusnak számít, azonban a mézeskaláccsal vegyítve egy fenomenális ízbombát találunk a csomagolásban. Az etetőanyag színe fekete, így egész éven át eredményesen használhatjuk az apró kárászok vagy akár a kapitális pontyok horgászatához. Ezt a keveréket teszthorgászaink az elmúlt években már több alkalommal bevetették amatőr és profi versenyeken is, és nem okozott csalódást.

COMPLEX

6-PR_Timar-2209-IMG_0457.jpg

Vannak alkalmak, amikor csak egy jó keszegezésre vágyunk, vagy a keszegek között óvatosan táplálkozó pontyokat is szeretnénk megfogni. Ilyenkor a legjobb választás a Complex. Az édes keksz és mandula keverékének illata mellett a mix barna színe univerzálisan használható, sőt kifejezetten eredményes lehet más etetőanyagokkal keverve. Ha egy ismeretlen vízen keszegféléket, kisebb pontyokat vagy kárászokat szeretnénk fogni, akkor ezzel nem hibázhatunk. A fejlesztések folyamatosak, így a következő szezonban újabb CATCH termékekkel bővül kínálatunk. Sikeres halfogást kívánunk!

11-PR_Timar-2209-IMG_0600.jpg