Csepel-Timár Mix a Sensas kupán

Horgászik a Csapat 3.

A Sensas-MAHOR kupát az idei évben is szegedi versenypályán rendezték meg. A hagyományokkal ellentétben egyéni versenyként lett meghirdetve, de ezzel együtt csapatunk a Klub OB-ra történő felkészülési lehetőségként tekintett a versenyre. Emiatt egységes taktikával és teljes létszámmal (Bagó László, Hipszki Róbert, Kassai Adrián, Ribli János, Varga László) vettünk részt a megmérettetésen.

 

A pénteki edzést követően arra a következtetésre jutottunk, hogy sem a rövid botos kishalazást sem a hosszú botos pontyozást nem szabad elhanyagolni. A rövid botos horgászat 5-6 tagos rakóst jelentett. Ebben a távolságban nagyon változtatos halfauna tartózkodott. A kisebb nagyobb dévérek és karikák mellett sok kárász és egy-egy ponty is beugrott. Teljes hosszban horgászva kisebb-nagyobb pontyokat, kárászokat valamint törpeharcsákat lehetett fogni.
Sajnos ezen a versenyen nem voltak háttérembereink, így a versenyzőknek önállóan kellett dönteniük arról, hogy egy adott helyzetben érdemes-e várni a nagyhalra vagy szaporán gyűjteni kell a kicsiket. Ez egy igen fontos taktikai kérdés, amely sok pontot jelenthet a mezőny közepén. Emiatt is szeretnénk ha a Klub OB-n mindenki mögött ülne egy segítő, aki figyeli a szektort és segít dönteni a legeredményesebben alkalmazható módszerről.
A szombati sorsolás nem sikerült fényesen, Csonti, Lacika és Jani is az A szektor belső felére húzott. Az első 4 helyre esélyük sem volt innen, mert míg a szektor szélén sorra szákolták a pontyokat nekik csak a kishalak jutottak, és azok sem a várt ütemben jöttek. Ez valószínű annak köszönhető, hogy ezen a szakaszon nem horgászott senki az edzésen. Végül komoly küzdelemben Jani a 7. Csonti a 8. Laci pedig a 9. helyen végzett. Szerencsésebb volt Robi és Adrián, akik egyébként a csapatból a legjobban kezelik a rövid botot. Mindketten a mezőny közepén ültek, Adrán 2. lett a szektorában míg Robi 3. Robi végig kitartott a rövid bot mellett míg Adrián vegyes pecával érte el ezt a kiváló eredményt.
Vasárnap teljes szélcsend és perzselő napsütés fogadott minket. Szerencsére mindannyian a mezőny közepére sorsultunk, így nem kellett senkinek se attól tartania, hogy a rossz hely miatt nem lesz esélye jó eredményre. A forduló elején lassan indult be a halfogás pár pontyot akasztottak a versenyzők, valamint minirakón lehetett húzni az apróságokat. Később mintegy futótűzként terjedt a pályán, hogy vízközt jól lehet fogni a pontyokat. Dicséretes, hogy minden csapattársaunk segítő nélkül is alkalmazkodott a körülményekhez és méter körül eresztéket állított be. A vízközt táplálkozó halak érdeklődését folyamatos csontilövéssel felkelteni. Érdekes volt, hogy a csontira nem csak a vehemensen táplálkozó pontyok, hanem a 20-30 dkg körüli karikakeszegek is odaálltak. A módszer mindenhol működött, de pálya különböző szakaszain eltérő volt a halbőség. Az csapatszinten összegyűjtött 16 pont önmagáért beszél (Adrián-2, Csonti-2, Jani-3, Laci-3, Robi-6), mindannyian rátaláltunk pontyokra. Adrián teljesítményét külön ki kell emelni, aki 23990 gramm hallal lett második a szektorban 12 dkg-al lemaradva Kökény Józsitól. Ha a mérlegeléskor is mellette állt volna a  szerencse, akkor felállhatott volna a dobogóra, de a megszerzett egyéni 6. helye így is kiemelkedő. Ezen eredmények után újult erővel és bizakodva várjuk a Klub OB-t.