Kunadacsi kárászos

Horgászik a Csapat 2.

Csapattársaimmal a Kunadacs község mellett található Horgásztavat látogattuk meg. A hideg idő ellenére egy jó kárászos-pontyos rakós botos horgászat reményében. A helyszín egy kisméretű, kb. 60 x 250 m alapterületű, átlagosan 2-2,5 m mély tó Kecskemét közelében, amely bőségesen van telepítve 10-30 dekás kárászokkal, valamint pontyokkal, nagyjából 5 kg-os egyedsúlyig.

 

A horgászatra négy hasonló, mégis ránézetre különböző etetőanyagot készítettünk és egymástól eltérő élőanyag-felhasználással horgásztunk. Alapvetően mindegyikünk az Elite Carp Fine és az idén megjelent Elite Feeder Carp keverékét használta.

 

Látványos különbséget tapasztaltunk a horgászat eredményességét illetően az etetőanyagok eltérő színe miatt is. A sötét etetőanyagokra sokkal stabilabban odaálltak halak.


Élőanyag felhasználást tekinve a csontkukac fullasztott állapotban az etetőanyagba keverve jobb választásnak bizonyult a ragasztással szemben. Az előbbi módon sokkal folyamatosabb volt a horgászat.


Szintén látványos különbséget adott az aromák eltérő felhasználása is. Akik kevertek poraromát az alapozó gombócaikba, már 4-5 db halnál tartottak, ami kb. 1 kg előnyt jelentett, azokhoz képest, akik ezt kihagyták az etetőanyagukból.

Összességében a végeredményen az látható, hogy Kassai Adrián választott a legjobban, a szélső helyén az ő sötét színű Elite Carp Feederén, amely folyékony- és poraromával volt bekeverve, lényegesen több hal állt meg, mint csapattársainál.

Tanulságos horgászaton vagyunk túl, külön köszönet a kunadacsiaknak, amiért biztosították a helyszínt, valamint megengedték hogy eltegyük fotózáshoz a halainkat, amelyeket természetesen visszaengedtünk.

Csepel-Timár Mix Team