A legújabb Timár MIx termékek már megvásárolhatóak webáruházunkban!
www.pecaplaza.eu

Októberi tesztpeca

A verseny szezon végetértével egy élmény horgászattal egybe kötött etetőanyag  tesztet terveztünk csapat társammal, Csikó Viktorral, akivel a Timár Mix Lajosmizse csapatában versenyzünk. A teszt pecát a lakhelyemhez közel eső Kunszállási tóra beszéltük meg.

A tó négy éve mesterségesen jött létre, területe egy hektár és a víz mélysége 3-3,5 méter. A vízben népes ponty és kárász sereg lakik, de mellettük keszegek és amúrok is találhatók. Hideg és ködös reggel fogadott minket a tó partján de az őszi színekbe öltözött táj  látványa kárpótolt  minket.


A halfaunához igazítva terveztük az etetőanyagokat kiválasztani és megmérettetni. Én az Elite termék családból a Bream Lake-et és a már sokat bizonyított Carpot kevertem össze, egy kis Elite Match aromával megspékelve. Viktor barátom pedig az Elite Feeder Lake-et keverte egy Ponty Extra etetőanyaggal és Elite Carp folyékony aromát adott hozzá.
Élő anyagot nem terveztünk hozzáadni a keverékekhez, mivel a célunk az etetőanyagok tesztelése volt. Így néztek ki az etetők szárazon bekeverve.
Csaliként tűzőszúnyog, csonti, pinki és giliszta volt nálunk. Mindketten rakós bottal vettük üldözőbe a halakat. Két-két top set-et vettünk elő, amelyeken 0,5 és 1 grammos úszókat szereltünk 0,12-es főzsinóron ehhez igazítva 0,10-es előkén 16-os és 18-as horgokat használtunk.


Alapetetésként 6-6 db kétkezes gombócot dobtunk be, a további etetést a halak igényéhez igazítva kupakos top settel jutattuk be. Az én etetésemen 15 perc elteltével jelentkezett az első hal egy tenyeres kárász formájában, ezt követően szinte folyamatosan tudtam fogni a 10-30 dkg közötti kárászokat. Addig Viktor etetésén az első kapásig közel fél óra eltelt, de az első hala egy közel fél kilós kárász volt, majd innentől kezdve ritkábban voltak kapásai, mint nekem, de a halai darabosabbak voltak, mint a nálam jelentkezők. Egy óra elteltével kicsit meglassult a kapások száma és beállt a csend mindkettőnknél, majd kisvártatva fogtam egy szép 1,5 kilós pontyot rá 5 percre Viktor is fogott egy kiló körüli potyeszt. A kárászok visszaálltak az etetésekre és minden ment tovább mint előtte. Délután kiemeltük a haltartókat és a fogott zsákmány mindkettőnknél bőven 20 kg felett volt.


Összegezve a mai horgászatot az én etetésemen többnyire a kisebb testű kárászok voltak jelen és ritkán bírtam egy-egy nagyobbat lefogni az etetésről, amíg Viktor etetésén a nagy testű halak voltak végig jelen. Az etetőanyagok most is nagyon jól szerepeltek ezzel ismét egy szép élményt adva nekünk.