Feederes csalikavalkád

Gyakorlott és kezdő feederes horgászok is gyakran szembesülhetnek azzal a kérdéssel, hogy milyen csalit tűzzenek a horogra, vagy éppen a horog mellé. A választék manapság már bőséges, még, de annak is lehetnek nehézségei a megfelelő csali kiválasztásában, aki egy adott márka mellett teszi le a voksát.

A Timár Mix hosszú évek óta azon munkálkodik, hogy a lehető legjobb minőségű termékeket széles választékban prezentálja a horgászok számára. A megannyi termék között azonban nagyon könnyű elveszni, ha nem tudjuk pontosan, hogy mit is szeretnénk. Nézzük át a Timár Mix által forgalmazott feederes horogcsalik palettáját! Fontos tudni, hogy csalijaink 100%-ban természetes anyagokból készülnek. Idén a Method Mix szériás csalik további két ízesítéssel bővülnek: az egyik a nagyhalas májas, a másik általános, egész évben használható édes kukoricás. Feeder Guru Smoked ball Ez az újdonság hamar belopta magát a horgászok szívébe, nyilván nem ok nélkül. Enyhén lebegő tulajdonsága már a legkisebb horgokat is kiegyensúlyozza (critical balance), így a legóvatosabb halak is könnyen becsaphatók vele. Jellegzetessége, hogy vízbe érése után pár másodperccel feltűnő színes felhőbe burkolja a csalit, amit intenzív aromakiáramlás is kísér. Ez segít a halaknak, hogy etetésünkön hamar megtalálják a felcsalizott szerelékünket. Minden dobozba 7 és 9 mm-es változat is kerül, így mindig megtalálhatjuk a legmegfelelőbb méretet.
Feeder Guru Dumbells A tavaszi és az őszi horgászatok elengedhetetlen csalija, de a nyári kánikulák idején is nagy biztonsággal használhatjuk. Cukorkához hasonító lekerekített formája lehetővé teszi, hogy ellenállás nélkül, könnyedén juthasson be horgunkkal együtt a pontyok szájába. Az összes csalink közül a legkeményebb állagú, több dobást és halfárasztást is kibír akár hajszálelőkén, akár csalitüskén kínáljuk fel. 8 mm-es méretben ponty, kárász és keszeg horgászatához is alkalmas. Feeder Guru Wafters Az egyik legelterjedtebb horogcsali a methodhorgászatok során. Minimális felhajtóereje lehetővé teszi, hogy a horgunk mellé tűzve egy kikönnyített, nagyon könnyedén felszívható táplálékot jelentsen a halak számára. Gyakran nem is a csalinkat veszik fel elsőként a halak, csupán a mellette lévő etetőanyagot dézsmálják. Ilyenkor a kikönnyítés miatt „véletlenül” a wafterset is beszívják, majd kezdődhet is a fárasztás. Élénk színű, kellemes aromájú fantasztikus csaliról beszélünk, ami 7 és 9 mm-es méretben vegyesen kerül a tégelybe.

IMG_7411.jpg

 

IMG_9710.jpg

Method Mix Mini Pop-Up A pop-upok a legegyszerűbb mesterséges horogcsalik. Gömb alakú, aromázott, figyelemfelkeltő színekre festett termékek, amelyek inkább ez utóbbi tulajdonságuk miatt sikeresek. Az egysíkú etetőanyag-szőnyegünkből kiemelkedő, eltérő színű pop-up már messziről felkelti a nagytestű halak figyelmét. Fajsúlyának köszönhetően a meglebegtetett, vízközti horgászatok alkalmával is kiemelkedően sikeresek lehetünk használatukkal. Két méretben – 7 és 11 mm – kerül forgalomba. Method Mix Method pellet Extra magas minőségű alapanyagainak köszönhetően nemcsak táplálkozásra serkenti a halakat, de kifejezetten finom falatot is jelent a pontyok számára. Kiemelkedő eredményeket érhetünk el vele olyan vizeken, ahol a halak már hozzászoktak a method­feederes horgászokhoz, és válogatóssá váltak a különféle csalik terén. Enyhén lebegő tulajdonságúak, de már a legkisebb horgokkal is könnyedén ballanszírozhatók. Két méretben – 7 és 11 mm – kerül forgalomba. Method Mix Soft pellet Különleges csali, aminek sikere a széles körű felhasználásának köszönhető. Állaga ugyanis lehetővé teszi, hogy ne csak a horog mellé, csalitüskére vagy hajszálelőkére tudjuk felhelyezni, hanem közvetlenül a horogra tűzve várhatjuk vele a kapást. Mivel ez a csali nem lebegő, hanem süllyedő tulajdonságú, ezért a feederes horgászat mellett akár az úszós szakág szerelmesei is kihasználhatják más csalikkal szembeni előnyeit. Method Mix Method balls 2019-es újdonságunk még jobban felkelti a pontyok figyelmét. Megmaradtak az élénk színek, amelyeket kombinálva kétszínű, mini pop-up bojlikat készítettünk. Tüskére helyezve vagy különböző szögben hajszálelőkére húzva kombinálhatjuk, éppen melyik szín legyen szembeötlő a pontyok számára. Intenzív aromákkal kevertük a megfelelő csalogatóhatás érdekében. Szintén két méretben kerül a csomagolásba. Különböző horogméretekhez igazíthatjuk a csalik felhasználását.

IMG_9728.jpg