A legújabb Timár MIx termékek már megvásárolhatóak webáruházunkban!
www.pecaplaza.eu

Jubileumi újdonságok

A mögöttünk álló év számos olyan fordulattal rukkolt elő, melyekre sajnos senki sem tudott felkészülni. Ennek ellenére a munka és a termékek fejlesztése sem állt le egy percre sem a Timár Mix háza táján.

Mint az elmúlt évek mindegyikében, ismét próbáltunk olyan etetőanyagokat és csalikat is kifejleszteni, melyek a horgászok igényein túl kimagaslóan eredményesek a maguk nemében és osztatlan sikernek örvendenek a halak szemében – szájában – is. Részben eddigi termékeink továbbfejlesztésével, részben pedig új termékekkel is készültünk, reméljük mindenki talál köztük érdekes kipróbálni valókat is. A 2021-es év jubileum a Timár Mix életében, hiszen pontosan 30 éve kerültek forgalomba a Timár család, köztük az alapító Timár Gábor nevével fémjelzett termékek. A cél a kezdetektől a kimagasló minőség és eredményesség garantálása a Timár Mix termékeket vásárló horgászok számára. Ez a mai napig nem változott. A gondosan válogatott alapanyagoknak köszönhetően az elmúlt 30 évben mindig sikeresen tudtuk alkalmazni termékeinket hobbihorgászatokon és világversenyeken egyaránt. Na, de nézzük is milyen termékekkel bővült a paletta az idei évben! EXTREME Feeder Groundbait 2 kg – 3 új íz Sokak szerint az egyik legjobb és legfogósabb etetőanyagok 2020-ban az Extreme keverékek voltak. Ezzel a szériával szerettünk volna olyan etetőanyagokkal előrukkolni, melyet a feede­res módszeren belül bármilyen technikával sikeresen tudnak alkalmazni a horgászok.

007_202101_PRTimarMix_MAHOR202101.jpg

Az EXTREME Feeder Groundbaitben ötvöztük a hagyományos finomszemcsés method etetőanyagok lágyságát a hétköznapi, jól bevált nagyobb szemcsés keverékek beltartalmával, így egy igazán különleges, az extrém igényekhez jól igazodó csalogatóanyagot kaptunk. Az etetőanyagok beltartalma megkérdőjelezhetetlen, hiszen azok alapját több különböző hallisztalapú pellet őrleménye adja, emellett pedig egyéb magas tápértékű adalékokat is tartalmaz. Az etetőanyagok két kilogrammos kiszerelése akár több horgászatra is elegendő. Az EXTREME széria eddigi három ízesítése – fehér csoki, narancs-fahéj, édeskukorica – azonban idén további három verzióval bővült. A Frutti di Mare, azaz Tenger gyümölcsei egy igazi halmágnes lehet a nyári melegben. Kagyló, krill, polip és még számos alapból kevert aromája az emberi orrnak nem, de a halak számára annál inkább tetszetős. A Panettone már régóta alkalmazott ízesítés az etetőanyagok körében. A meglehetősen édes, olasz süteménytől kölcsönzött aromája a tavaszi és őszi hónapokban szinte ellenállhatatlan uszonyos barátainknak. Az új ízesítések közül talán a legkülönlegesebb a Quattro Formaggi, tehát Négysajtos névre keresztelt verzió. Mint a neve is mutatja, négyféle sajt aromáját ötvözve kaptuk meg a folyóvízi halak számára igazán bevált keveréket.

008_202101_PRTimarMix_MAHOR202101.jpg

EXTREME Pasta & Ready mix – 3 új íz Ez a különleges keverék a kész etetőanyagok új generációja. Míg a legtöbb hasonló, további nedvesítést nem igénylő keverék alap etetőanyagokból készül speciális adalékanyagok hozzáadásával, addig az EXTREME Pasta Ready mix főtt kukoricacsíra alapra épül, és a további magoknak – kukorica, kender – köszönhetően megtartja természetes hatását és struktúráját. Előkészítése egyszerű, a vákuumos csomagolásból kibontva egy közepes lyukbőségű rostán áttörve már tölthetjük is az etetőkosarunkba. Az EXTREME etetőanyagok új és már bevált ízesítései a Pasta & Ready mixeknél is megtalálhatók.

013_202101_PRTimarMix_MAHOR202101.jpg

EXTREME Pellet & Juice – 3 új íz Egyedülálló összetételével igazi különlegességként kerül a boltok polcaira. Az eddig megjelent nagyhalas keverékek nagy százalékban etetőanyagot és csak némi pelletet tartalmaztak, mi azonban fordítottunk ezen az arányon. Az alapjában etetőpelletet tartalmazó zacskókba további kis mennyiségű EXTREME Feeder Groundbait keveréket töltöttünk, így gyakorlatilag egy etetőanyaggal dúsított pelletboxot kapunk. Ennek előnye, hogy feláztatás után a pelletek nem tudnak annyira összetapadni, hogy ne oldódjanak ki az etetőkosarunkból horgászat közben. A hozzáadott etetőanyagnak köszönhetően ezek az egyébként nagyon tapadós szemcsék szinte robbanásszerűen válnak szét etetőkosarunk és így csalink körül is. És ha ez mind nem elég, akkor még megemlítenénk, hogy a csomagolás tartalmaz 150 ml extra minőségű folyékony aromát is a pelletekkel és az etetőanyaggal megegyező ízesítésben. A Pellet Juice előkészítésénél figyelnünk kell arra, hogy etetőanyagként keverjük be és ne úgy, mint egy pelletboxot. Egyzacskónyi mixhez a hozzáadott aromán kívül 1 dl vizet öntsünk, majd alapos elkeverés után pár percig hagyjuk állni, hogy a szemcsék meg tudják szívni magukat nedvességgel. Ezután egyszerűen bordás vagy methodkosárba töltve, vagy akár gombócként bejuttatva is könnyedén felhasználhatjuk. Hat különböző ízesítése közül a körülményeket figyelembe véve a legjobb keveréket kiválasztva a kapás biztosan nem marad el.

EXTREME Soft Pellet – 3 új íz Természetesen egy ilyen komplex szériához egy megfelelő horogcsali is dukál. Az Extreme Soft Pellet, mint a nevéből is látszik egy puha, de mégis hallisztalapú pelletfajta. Előnye, hogy nemcsak csalitüskén vagy hajszálelőkén, hanem közvetlenül a horgon is felkínálhatjuk, így leheletfinom kapások idején is tökéletes akadással fáraszthatjuk ki zsákmányunkat. Angliában nagy népszerűségnek örvendenek az ilyenfajta horogravalók, de hazánkban is egyre jobban kedvelik a horgászok, köszönhetően kiváló fogósságuknak. Pop-up, tehát lebegő, így kifejezetten alkalmas kikönnyített methodos horgászatokhoz. Szintén megtalálható belőle a halas alappal párosított Fehér csoki, Édeskukorica és Narancs-fahéj ízesítés, valamint az új Tenger gyümölcsei, Olasz kuglóf és Négysajtos ízesítés is.

006_202101_PRTimarMix_MAHOR202101.jpg

EXTREME Fluo Bonbon és Fluo Pellet – új termékek Tapasztalataink és a horgászok visszajelzései alapján egyértelműen szükség volt ebben a termékcsaládban is egy kiváló pop-up horogcsalira. Nos, mi egyből kétféle termékkel álltunk elő. Az Extreme Fluo Bonbon gömb alakú és extrém nagyságú methodos csali. A 14 mm-es méretével kiváló szelektáló hatást érhetünk el, és akár nagyobb méretű horgon is bátran felkínálhatjuk. Az Extreme Fluo Pellet ettől eltérően a methodos horgászatoknál már bizonyított dumbell formájú pop-up csali, mely szintén 14 mm-es nagyságával igazi király lehet a horogcsalik között. Mindkét csalira jellemző, hogy két különböző színből állnak, így biztosan felkeltik az óvatos halak figyelmét is.

011_202101_PRTimarMix_MAHOR202101.jpg

EXTREME Magic Liquid – új termék Természetesen, ha már egy ilyen komplex termékcsaládról beszélünk, ami ráadásul rendkívül fogós is, akkor nem maradhat ki a palettából egy kiváló aroma sem. Az Extreme Magic Liquid az átlagosnál sűrűbb, a vízben mégis rendkívül gyorsan oldódó adalékanyag. Alkalmas lehet az etetőanyag, a pellet vagy a horogcsali továbbízesítésére is. A 200 ml-es kiszerelés pontosan elég egyzacskónyi Extreme etetőanyaghoz, így azonos ízesítéssel tovább erősíthetjük, vagy akár két különböző ízvilágot egyszerre használva igazán különlegessé is tehetjük az etetőanyagunkat. Természetesen ezekkel még koránt sincs vége újdonságaink sorának, tartsanak velünk a következő számban is, hogy ne maradjanak le semmiről!