A legújabb Timár MIx termékek már megvásárolhatóak webáruházunkban!
www.pecaplaza.eu

Corn UP

Az előző számban már bemutatott újdonságokkal az Extreme termékcsalád is szinte teljessé vált, azonban szerettük volna, ha idén egy igazán különleges termékkel is bővül a kínálatunk.

A Timár Mix számára a 2021-es év igazán különleges szerepet tölt be, hiszen ez a cég fennállásának 30. éve. Ezalatt az idő alatt mindig gondosan figyeltünk az általunk forgalmazott termékek minőségére, hiszen ez nemcsak a horgászok, de a halak számára is fontos. Az évek során rendszeresen megújultunk a gyártási technológiákat és a termékpalettát tekintve is. Folyamatosan arra törekedtünk, hogy az aktuális újítások és újdonságok mindig megfeleljenek az egyre fejlődő horgászat és a horgászok igényeinek, és véleményünk szerint idén ismét feljebb tudtuk tenni azt a bizonyos lécet.

2_PR_Timar_21_01_DSCN5836.jpg

Ennek a folyamatos fejlődésnek köszönhetően – és természetesen a 30. évforduló okán is – az idei szezonra egy igazán különleges és egyedi újdonsággal rukkoltunk elő, ez pedig nem más, mint az Extreme Corn Up horogcsali. Mindenekelőtt szeretnénk megemlíteni, hogy ez a termék nemcsak a saját, hanem két további nagy múltú céggel történt közös fejlesztés eredménye. Úgy gondoljuk, hogy a Benzár Mix, a Poseidon Baits és a Timár Mix összedolgozásával egyben garanciát is kapnak a horgászok a magas minőségre. Ha megnézzük a Corn Up csalikat, az első, ami feltűnhet az az egyedi, kukoricaszemre megszólalásig hasonlító forma. Gyakran tapasztaltuk, hogy több szituációban is kiváló fogásokat érhetünk el a hagyományos gömb- vagy pelletformáktól eltérő csalival. Ennek talán az lehet az oka, hogy a halak már sok helyen megszokták és egyre nagyobb gyanakvással tekintenek a hagyományos alakú pop-up vagy merülő csalikra. Ezzel az egyedi és természetes formával még eredményesebbek lehetünk. A modern method feederes csaliknak a következő négy tulajdonsága a legfontosabb: méret, szín, íz vagy illat és fajsúly. Nézzük is át ezeket fordított sorrendben a Corn Upra vetítve!

4_PR_Timar_21_01_DSCN6043.jpg

Ezek a horogcsalik pop-up tulajdonságokkal rendelkeznek. Aki valami csoda folytán nem hallott még erről, annak érdemes tudnia, hogy ezen csaliknak a fajsúlya kisebb, mint a vízé, így lebegnek. Ennek előnyeit akkor használhatjuk ki a legjobban, ha egy megfelelő méretű horoggal úgy tudjuk felkínálni a mellé helyezett csalinkat, hogy a horog a fenéken marad, miközben a csalink próbál a felszín felé törni. Az ilyen módon kikönnyített előkénket sokkal előbb és szinte észrevehetetlenül tudják felszívni a halak, miközben az etetőanyagunkból falatoznak. Ízvilágát tekintve az EXTREME termékcsalád három már jól bevált, valamint három teljesen új ízesítésben is elérhetők. A fehér csokoládé és a narancs-fahéj kifejezetten jó eredményeket hozhat a felmelegedő vagy lehűlő vizekben, amíg az édeskukorica és a panettone az egész horgászszezonon át segítségünkre lehet a kapitális fogásokban. A tenger gyümölcsei meglehetősen markáns illatkombinációjának köszönhetően egy nyári csodafegyver lehet, ezek mellett pedig a négysajtos egy kifejezetten folyóvízre vagy akár tokhalhorgászatra is alkalmas ízvilág. Színezetét tekintve több kérdés is felmerült a tesztelések folyamán. A már jól bevált fluosárga és fluonarancs verzió bizonyítottan megállja a helyét bármilyen horogcsalit is használunk, azonban a reménytelennek tűnő, kapástalan időszakokban érdemes sötétebb tónusú csalival próbálkozni. A mi választásunk ilyenkor általában zöld csalira esik, mert talán az ilyen színű csalik okozzák a legkevesebb gyanakvást a nagytestű halakban. Mindenképp tudni kell a Corn Up csalikról, hogy ez a három szín minden egyes dobozban megtalálható, méghozzá 50% fluosárga és 25-25% fluonarancs és zöld eloszlásban. Ez azért is előnyös, mert így nem szükséges több csalit is megvásárolni, ha csak a csali színén szeretnének változtatni.

5_PR_Timar_21_01_DSCN6107.jpg

Méretüket tekintve is egyediek a Corn Up horogcsalik. Mivel az EXTREME termékcsalád összes tagját kifejezetten a nagytestű halak horgászatához alakítottuk ki, így a 14 milliméteres Corn Up nem is tartozik a nagy csalik közé. Ez a méret átmenetet képez a kisebb methodos és a nagyobb, akár bojlis csalik között, így garantáltan jó választás lehet a mindkét technikát alkalmazó horgászok számára. Fontosnak tartjuk még megemlíteni, hogy mint horgászként, úgy gyártóként is figyelembe vesszük a halak épségét és egészségét. Éppen ezért a Corn Up csalik szinte kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaznak, a minimális mesterséges adalékanyag pedig csakis olyan minőségű és tulajdonságú alkotóelem lehet, ami nem károsítja uszonyos barátainkat és az élőhelyüket. Egyre több vízkezelő felfigyelt már a különböző gumicsalik – például gumikukorica – káros hatásaira és számos vízterületen betiltották ezen termékek használatát. Ezek pótlására kiválóan alkalmasak lehetnek a Corn Up csalik.

15_PR_Timar_21_01_DSCN6694.jpg

Felhasználását tekintve célszerű csalitüskés vagy hajszálelőkés módszerrel a horog mellé helyeznünk őket. Sűrű, tömör anyaguknak köszönhetően horogálló csalit kapunk, megfelelő csalitüskével használva egyetlen csalizással akár több halat is a horgunkra csalhatunk. A megfelelő akadás érdekében érdemes még a csalizás mikéntjére is odafigyelnünk. A legjobb, ha a csali keskenyebb oldala kerül a horog felé, így a csalink a hal szájába szinte beforgatja a horgot. Teszthorgászataink során nem várt sikereket hoztak ezek a csalik. Mi sem gondoltuk volna, hogy egy természetesebb hatású forma, a nagyobb méret, az élénk színek és a megfelelő állag ilyen szinten befolyásolhatja az eredményességet. A tesztelések során egyértelműen azt tapasztaltuk a Corn Up csalik használatakor, hogy nemcsak a nagytestű halak részesítették előnyben ezeket a csalikat, hanem számos intenzíven telepített vízen is rengeteget fogtunk a 2-3 kilogrammos pontyokból. Reméljük, hogy önöknek is hasonlóan jó eredményeket hoznak majd a Corn Up csalik és az EXTREME termékcsalád többi terméke is!