A legújabb Timár MIx termékek már megvásárolhatóak webáruházunkban!
www.pecaplaza.eu

5+1 tavaszi recept a sikeres halfogáshoz

A tavasz közeledtével talán a horgászok is bátrabban látogatnak ki a vízpartra, mint az elmúlt hónapokban. Az egyre melegedő hőmérséklet mellett egyértelműen nő a halak aktivitása, a tavasz már igazán szép fogásokkal kecsegtet. Nem könnyű a horgászok dolga ebben az időszakban, hiszen a számos csalogatóanyag közül nem mindegyik felel meg a felmelegedő vizek által támasztott követelményeknek. Félreértés ne essék, kis túlzással akár minden etetőanyaggal és csalival lehet halat fogni. Csupán az a különbség, hogy a horgászat végén egy eredményes napra tekinthetünk-e vissza, vagy egyetlen hallal zárjuk azt. A következőkben 5+1 számunkra már bizonyított etetőanyag-kombinációt mutatunk be, amivel sikeresek lehetünk a tavaszi horgászatok alkalmával.

008_TimarPR_MAHOR2103.jpg

1. Hozzávalók – 1 kg Method Mix Édes kukorica – 0,5 kg őrölt TTX – 100 ml Competition Liquid Édes kukorica Egyszerű, de nagyszerű kombináció, amely egész évben sikeresen alkalmazható. A Method Mix finomra őrölt, szinte porszerű szemcséinek köszönhetően kifejezetten alkalmas a tavaszi időszakban az óvatosan táplálkozó halak becserkészésére is. A TTX, azaz kukoricapogácsa egy régóta használt adalékanyag, amelyet egyre több alkalommal használnak a horgászok akár önmagában is. Ezek kombinációját tovább­aromázva egy igazán attraktív, extrán kukoricás keveréket kapunk, aminek nem tudnak ellenállni a téli álmukból ébredező pontyok.

011_TimarPR_MAHOR2103.jpg

2. Hozzávalók – 1 kg Competition Carp – 0,5 kg Elite Carp – 200 ml Competition Liquid Scopex Hosszú évek tapasztalatai alapján összeállított keverék, amelynek köszönhetően megannyi sikert ért el a csapatunk. A már több éve elérhető Elite Carp egyedi aromájának köszönhetően az egyik legkedveltebb termékünk. Jellegzetes illata már kis mennyiségben felhasználva is rányomja a bélyegét a több összetevőből álló keverékünkre. A Competition Carp a méltán felkapott édes panettone és a már jól bevált scopex aromát párosítva egy igazán különleges, nem mindennapi etetőanyag lett. Szerencsére ez a két mix megfelelően kiegészíti egymást, összekeverve egy aromás, markáns keveréket kapunk.

012_TimarPR_MAHOR2103.jpg

3. Hozzávalók – 0,5 kg Method Mix Fanatical Fish Serie Gyümölcsös Fekete – 0,5 kg Method Mix Fanatical Fish Serie Fűszeres Rapid horgászatok alkalmával nincs szükségünk nagyobb mennyiségű etetőanyagra, hiszen egy kilogramm keverékből már bőven megoldhatunk egy összetettebb horgászatot is. A Method Mix Fanatical Fish Serie etetőanyagok kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek, hiszen a modern method etetőanyagokhoz képest olcsóbbak, azonban minden olyan beltartalom szempontjából értékes alapanyag megtalálható bennük, ami a halfogáshoz szükséges. A Gyümölcsös Fekete kiváló alapot biztosít egy tavaszi eredményes keverékhez, amelyhez a Fűszeres etetőanyag kiváló választás lehet, ha meg akarjuk kicsit bolondítani a keverékünket. Ennek az összeállításnak nincs is szüksége további ízesítésre a markáns aromáknak köszönhetően.

015_TimarPR_MAHOR2103.jpg

4. Hozzávalók – 1 kg Extreme Feeder Groundbait Olasz Kuglóf – 200 g Extreme Pasta & Ready Mix Narancs-Fahéj – 100 ml Extreme Magic Liquid Olasz Kuglóf Tapasztalatból mondjuk, hogy az EXTREME termékcsalád idei újdonságai igazán megmozgatják a halak fantáziáját. A három már jól bevált ízvilág mellé idén további három különleges ízesítésben is a horgászok szolgálatába állnak az Extreme Feeder Groundbait etetőanyagok, melyek a megszokott finomszemcsés methodos keverékektől eltérően több nagyobb méretű, így igazán figyelemfelkeltő alkotóelemet is tartalmaznak. Ezek az etetőanyagok a közhiedelemmel ellentétben egész évben sikeresen alkalmazhatók, sőt mi több, az Olasz Kuglóf ízesítés kifejezetten eredményes a tavaszi felmelegedő időszakban. Amennyiben a darált prémium minőségű hallisztes pelletekből készült alap markáns illatát szeretnénk még att­raktívabbá tenni, úgy adjunk egy kevés Extreme Magic Liquidet a keverékünkhöz. Ezt megtehetjük akár az etetőanyag nedvesítésekor, vagy a sűrű aromának köszönhetően a kosár megtöltése után is. Etetőanyagunk beltartalmának további növelése céljából adhatunk a keverékhez 200 gramm Pasta&Ready mixet. Mivel ennek a terméknek az alapját a főtt kukoricacsíra és egyéb szemestakarmányok alkotják, így biztosan hasznos alkotóeleme lesz a csalogatóanyagunknak.

002_TimarPR_MAHOR2103.jpg

5. Hozzávalók – 0,5 kg FeederGuru Édes kukorica – 0,5 kg FeederGuru Green Betain – 200 ml FeederGuru Sweet Liquid Édes kukorica vagy Green Betain Az Extreme, Fanatical és Method Mix szériáktól eltérően a sokak által megelégedéssel használt FeederGuru termékcsalád nem a darált halas pelleteken alapszik. Ezek a termékek kiváló minőségű darált kukorica, kukoricacsíra és TTX, azaz kukoricapogácsa bázisra épülnek. Talán a nagyon magas szénhidráttartalmú alap lehet a sikerességének a kulcsa. A család legújabb tagját a modern versenyhorgászatok ihlették, ahol az egyik leggyakrabban használt csalogatóanyag a TTX-Kukoricacsíra kombináció. Ezt egy kicsit még jobban kukoricássá téve sikerült megalkotni a FeederGuru Édes kukorica etetőanyagot, amely kiválóan használható önmagában is, de más keverékekhez adva is pozitív irányba befolyásolhatja azok fogósságát. Az általunk számtalanszor sikeresen használt kombináció másik alkotóeleme a Green Betain, ami zöld színű, erősen halas aromájú etetőanyag. Ez az édes-halas kombináció már sokszor mentette meg a napunkat. Amennyiben tovább szeretnénk fokozni a keverék távcsalogató hatását, úgy adjunk hozzá egy flakon FeederGuru Sweet Liquidet tetszőleges ízben. Ez a kukoricatej alapú attraktor nemcsak közvetlenül az etetőanyagunk körül fejti ki hatását, hanem a vízben távolabbra is eljutva igazi mágnesként vonzza a halakat

004_TimarPR_MAHOR2103.jpg

5+1. Hozzávalók – 2 kg Extreme Feeder Groundbait Négysajtos – 300 gramm Angolmorzsa vegyes – 500 gramm Mosott kavics – 2 dl csonti Az első tartós melegebb hőmérséklet beköszöntével már az élővizek is jó eredményeket hozhatnak. A jó helyválasztás mellett azonban itt hatványozottan felértékelődik a jó etetőanyag kiválasztása. Az Extreme etetőanyagok folyóvízen is eredményes tagja négy különböző sajtaroma kombinációját ötvözi, ezzel igazán erőteljes fegyver lehet a márnák és a folyóvízi pontyok becserkészésekor. Beltartalmát tekintve annyira összetett keverékről beszélhetünk, hogy gyakorlatilag adalékanyag nélkül is sikeresen használhatjuk folyóvizen, azonban a plusz csalogatóhatás érdekében egy kis angolmorzsa, valamint a nehezítés miatt mosott kavics hozzáadása ajánlott. Reméljük, a horgásztársak is legalább olyan sikerrel tudják majd használni ezeket a recepteket, mint amennyire nekünk beváltak!