A legújabb Timár MIx termékek már megvásárolhatóak webáruházunkban!
www.pecaplaza.eu

A pontyok aranya

„Nem veszünk olyan etetőanyagot, mert az csak feederezni való!” – számtalanszor elhangzik ez a mondat, amikor a lelkes horgászok a hétvégi kikapcsolódás előtt feltöltik a készleteiket. De valóban így van ez? Ha a csomagolásra azt írták, hogy „feeder”, akkor csakis azzal a technikával használhatjuk sikeresen?

Természetesen van különbség az adott módszerekhez kifejlesztett etetőanyagok között. Erre egy látványos példa a method feederes keverékek szemcsemérete, mivel aki ezzel a technikával horgászik tudja, hogy a jó ­methodos etető szinte por állagú, finom szemcseméretű csalogatóanyag. Legalábbis ezek a berögződések. Ezzel szemben az elmúlt években számos olyan termék jelent meg a piacon, amelyek kifejezetten a töltögető kosaras horgászat követelményeihez passzolnak, mégis relatív nagyobb szemcsemérettel és kifejezetten attraktív megjelenéssel tűnnek ki a többi termék közül, és kimagasló fogásokat érhetnek el velük a horgászok. Nemcsak a mi tapasztalataink, mások eredményei alapján is egyértelműen kijelenthetjük, hogy azok a keverékek, amelyek igazán sikeresek egy adott vízen, a legtöbb esetben függetlenek a csomagoláson feltüntetett módszertől, hiszen inkább a beltartalom, az íz és a bekeverés mikéntje az, ami nagyban befolyásolja sikerességünket.

2_PR_Timar_21_05_DSCN6803.jpg

1_PR_Timar_21_05_A_FeederGuru_Sweet_Corn_etetőanyagokat_akár_tovább_is_dúsíthatjuk.jpg

A Timár Mix kínálatában is fellelhetők azok a termékek, amelyeket módszertől függetlenül is bátran ajánlunk bárkinek, aki aktív időtöltés céljából érkezik a vízpartra és nem csak a jó levegő és a melegedő hőmérséklet csalogatta ki. Ráadásul nem is csak egy terméket, hanem egy egész termékcsaládot fel tudunk hozni a példa kedvéért ebben a témakörben. A FeederGuru család tagjai már hosszú évek óta meghatározó termékei cégünknek, ez köszönhető a magas minőségű és jól megválogatott alapanyagoknak és azok megfelelő arányainak. Az etetőanyagokat tekintve kiemelkedő szénhidráttartalmuk miatt két esetben is kitűnő választást jelenthetnek. Egyrészt a már kifejezetten meleg vizek horgászatakor, tehát késő tavasztól egészen őszig jól foghatunk velük, valamint abban az esetben lehetnek még nagyon eredményesek, ha a meghorgászni kívánt vízterületen élő halak már hozzászoktak a kukoricás, szénhidrátos etetéshez. Ez lehet akár a horgászok által nagyobb százalékban használt etetőanyagok végett, valamint a tógazda kukoricával és egyéb magvakkal történő etetési szokásai miatt is. Az elmúlt években hét megegyező alappal készülő, mégis eltérő keverékkel szolgálhattunk a FeederGuru családon belül. A gyümölcsös vonalban bízó horgászok számára a Red Devil (piros, eper és málna ízesítésű) és a Gold Fever (sárga, narancs és citrom aromájú), míg a fűszeresebb keverékek közül a Black Magic (fekete, ánizs és kolbász aromával), a White Ghost (fehér, fokhagyma és mandula ízű), valamint a Green Betain (zöld, halas és kagylós) etetőanyag közül válogathatunk. Ha édesebb keveréket szeretnénk, akkor pedig ott van a Sweet Brown (barna, csoki és karamell ízű) és az Orange Lucky (élénk narancssárga, csoki és narancs aromájú) vagy a nyolcadik, az idei újdonságunk a Sweet Corn, ami natúr színű, erősebb édeskukoricás aromával ellátott csalogatóanyag. Ez utóbbi alapja az amatőr és profi versenyeken is előszeretettel használt TTX (kukoricapogácsa) és kukoricacsíra keveréke, azonban ezt picit továbbgondolva és felturbózva plusz aromával és egyéb hasznos alapanyagokkal egészítettük ki a biztos fogás érdekében. Ez szerencsére olyan jól sikerült, hogy nemcsak a feederes horgászathoz, hanem úszós, akár rakós botos peca során is nagyon jól és kényelmesen használható keverék született. Natúr színének köszönhetően egész éven át eredményesen alkalmazhatjuk, vagy akár különböző színű etetőanyag-festékekkel bátran tovább is variálhatjuk azt.

7_PR_Timar_21_05_Ezt_a_szép_tövest_is_a_Sweet_Cornnak_köszönhetjük.jpg

TIPP Az alapanyagok vízfelvétele és a keverék megfelelő bontása miatt feederes technikához 1 kilogramm etetőanyaghoz 5 deciliter vizet, míg úszós módszernél 6 deciliter vizet érdemes adagolnunk bekeveréskor.

12_PR_Timar_21_05_Nyolc_ízben_elérhető_a_Sweet_Liquid.jpg

Az etetőanyagok mellett azonban több olyan terméket is találhatunk a FeederGuru termékcsaládban, amelyek nem csak feederezésre lehetnek alkalmasak. Szintén idei újdonságaink sorát bővítik a FeederGuru Sweet Liquid aromái. Ezek kifejezetten sűrű, akár a csali „dipelésére” is alkalmas aromák. Ezeknek az aromáknak alapjául egy kicsit elfeledett, de versenyzői berkeken belül és a nagyhalhorgászok által előszeretettel használt alapanyag a kukoricatej szolgál. Ez egy magas cukortartalmú, számos ásványi anyagot tartalmazó édes adalékanyag, amely etetőanyagunkhoz adva az etetés körül édes felhőt képezve segíti a nagytestű halak odacsalogatását és helyben tartását. A Sweet Liquid esetében azonban nem arról van szó, hogy egy módjával ízesített és kis mennyiségű festékkel beszínezett kukoricatejet kínálunk megújult csomagolásban. A 60% rendkívül édes alaphoz 40% kiváló minőségű, prémium aromát adtunk az adott színezékkel együtt, így garantáltan olyan végterméket kaptunk, ami extra attraktív hatásával kiemelkedik a többi hasonló csalogatóanyag közül. Több horgászat alkalmával is kipróbáltuk már ezeket a FeederGuru újdonságokat, és még mi is meglepődtünk, hogy mennyire fogósak. Egyesületi vizeken, bányatavakon, intenzíven telepített magántavakon sőt, még kisebb csatornákon is bizonyították, hogy a feederes technika mellett úszós horgászatok alatt is megállják a helyüket akár önállóan keverve, akár egyéb etetőanyagokhoz adagolva is. A Sweet Liquideket pedig nemcsak az etetőanyag bekeverésekor használtuk sikeresen, hanem csalinkat belemártva is extra csalogatóhatást értünk el, valamint csemegekukoricához vagy egyéb főtt magokhoz öntve is sikerült a segítségével plusz kapásokat elérni. Reméljük, rajtunk kívül még nagyon sok horgász fogja sikeresen alkalmazni ezeket a termékeket, amelyek eredményességére 30 évnyi munkánk és tapasztalatunk a garancia. Sikeres horgászatokat, kellemes időtöltést kívánunk! Vigyázzunk egymásra!