A legújabb Timár MIx termékek már megvásárolhatóak webáruházunkban!
www.pecaplaza.eu

Timár Gábor a 2021. évi Veterán Bajnok

A veterán jelzővel régi idők kiszolgált katonáit, becsülni való hőseit illetik, úgyhogy teljesen természtes módon a horgász sportba is bekérezkedett ez a kategória.
 
Akik az elmúlt hétvégét Szegeden, a Maty-éren töltötték ők a „korábban születettek”, ahogy magukat nevezik, amikor leöregezik a társaságot. Valamennyien túl vannak már a 65-ön, sőt páran a hetvenen is jóval. Ha az ember régi újságokat lapozgat és ezek a fiúk címlapfotón is díszelegnek a 35-45 évvel ezelőtti horgászlapban. Ma már persze a veteránok már kicsit törtebb, barázdáltabb arcúak, a mozgás sem lett könnyebb, de a lelkesedés, a versenyszellem legszebb éveiket idézi. Horgászni, azt még mindig nagyon nagyon tudnak!
A bajnok, cégünk „apja” Timár Gábor 38 év után kapott a nyakába ismét Magyar Bajnoki aranyérmet. Annakidején, 1982 és 93 között fiatalemberként a felnőtt kategóriában négyszer lett bajnok. Most a veteránok között egykori vetélytársaival vívott nem kis csatát. Hat forduló összesített eredménye adta a végső sorrendet. Az első három fordulóban, a Debrecen melletti Látóképi víztározón 4 ponttal még a második helyen fordult a Timár Mix alapítója Varga József mögött, de csak a fogott halak súlya
volt kisebb egy 80 dekás apró pontynyival. Ott két szektorgyőzelem, és egy második hely, Szegeden a hétvégén ugyanilyen a teljesítmény. Az első fordulóban bő 30, a másik kettőben több mint 37 kilónyi hal. És több, mint 30 kilónyi súly, és egy pont előny az összesítésben az ezüstérmes helyezett Czakó Jánossal szemben. Varga József, aki a tavalyi veterán ranglistát vezette szinte az utolsó fordulóig fej- fej mellett haladt Gáborral, de a zárófordulóban kevesebb halat fogott, és így meg kellett elégednie a bronzzal.
Horgászember sem mindig gondolja végig, vajon mennyi munka, hány ráfordított óra húzódik egy ilyen siker mögött, úgyhogy az aranyérmes Timár Gábort először erről kérdeztük.
- Nehéz volna összeszámolni a „kézimunkázással” a műhelyben töltött időt. Először a szóba jöhető úszókat válogattam ki, majd készítettem jónéhány szereléket. Aztán be gumiztam a botokat, és ha az előző versenyen kiszívta volna a nap a gumit, azt is újra kellett húzni. A nemrégiben szintén Szegeden rendezett felnőtt elődöntő már adott némi támpontot, hogy mire lehet szükség. S akkor még nem beszéltünk a csali előkészítésének többnapos aprólékos konyhamunkájáról. Forrázni, főzni, fagyasztani, szükség szerint. Meg persze mászatni és élve, jó kondiban megtartani ami élő.
- Mi volt a nyerő csali, és taktika a Maty-éren?
- Hatalmas mennyiségű kárász a 3-4 dekától 15 dekásig várta, hogy kifogjuk őket, de pontyok is akadtak szép számmal. A rövid spiccboton csontkukacot tűztem, azért is hogy ne kelljen minden hal után újra csalizni. Beljebb többféle kukorica is a horogra került. Volt
természetesen csemege, aztán kemény, félkemény sőt puhára főzött kukorica is, de aromát nem használtam.
Partközeli gomócokkal, etetőanyaggal próbáltam lehúzni az apró kárászok sisere hadát a
pontyos etetésről. Minden nap szerepet kapott a saját keverésű Timár Mix-es etetőanyag is. Az Elite Carp fine finom illatát érezve meg is jegyezték, hogy akár süteményt is lehetne sütni belőle.
- Izgalom, idegesség?
- A karomon az okosóra folyamatosan mérte a pulzusomat, így utólag megnézve a kirajzolt görbét az első pár perc után már egyenletes volt a szívverésem, kiugrások nélkül egészen a verseny végéig. Valójában bíztam abban, amit csinálok, és bejött!
- Milyen érzésekkel álltál a dobogóra 38 és után újra magyar bajnokként?
 - Igazándiból nagyon megható volt most a Himnuszt hallgatni a dobogó tetején. Végig gondolja az ember, hogy nemcsak elindult valahová, hanem oda is ért. Holler Laci a masters kategória győztese jegyezte meg: ezt az arcomat, amilyen ott a dobogón voltam, még sohasem látta!