A legújabb Timár MIx termékek már megvásárolhatóak webáruházunkban!
www.pecaplaza.eu

Timár Ádám a dobogó tetején

Timár Gábornak, a Timár Mix alapítójának 3 fia van. Ezekről az oldalakról  már jól ismerhetjük Danit, és Szabolcsot, mindketten kiváló versenyhorgászok, és gyermek, valamint ifjúsági kategóriában a hazai bajnoki címek mellett korosztályos világbajnokságig is vitték. Gábor négy magyar bajnoki címe után azért is hagyott fel az aktív versenyzéssel, hogy a nagyobb fiúkat segíthesse. És mert egyetlen alma sem esik messze a fától, most már a legkisebb Timár, Ádám is elérte első nagyobb horgászsikerét.
 
A 15 évnél fiatalabbak országos bajnokságán megnyerte az első etapot. Pontegyenlőséggel ugyan, de a fogott súly masszív előnyével az élről várhatja a két hét múlva sorra kerülő ugyancsak három fordulós folytatást. A Nagykunsági főcsatorna felújított pályája a helyszín, ahol az idén az ifjúsági Világbajnokságot is megrendezik a 15 és a 20 évnél fiatalabbak kategóriájában. A tavalyi felnőtt versenyek tapasztalataiból kiindulva nem volt ismeretlen ez a pálya, Timár Gábor – továbbiakban – „apa” azt is megállapíthatta, hogy a legfontosabb célhal már nem a törpeharcsa, hanem a keszeg lett a versenyzők számára, tehát a part rendbetétele nem zavarta el a halakat. Ádám tisztességesen felkészült a versenyre, és az volt a cél, hogy a megelőző időszakban birtokolt középmezőny- beli pozíciókon javítson. Ez sikerült is. A fiatalember így elevenítette föl a verseny hajráját:
- Amkor valamelyik szomszéd fogott egy jókora bónuszhalat arra elég jól rástresszeltem idézi föl Ádám az izgalmasabb pillanatokat. – Aztán apa megnyugtatott és így a verseny utolsó órájában sikerült a halaim kétharmadát megfogni. A nagyobb súly segített végül nyerni, hiszen 3 forduló után egyenlő pontszámom van a második Tar Petrával. 
 
A középiskolás Ádámról sokan tudják, hogy hatalmas tervei vannak. Az álmok netovábbja továbbra is egy Michelin  csillag, merthogy szakácsnak, séfnek tanul, de azért a horgászatot sem hanyagolja el, sőt, készül a döntő hátralévő fordulóira. Nem titok az sem, hogy apa segítsége nemcsak fontos, egyenesen nélkülözhetetlen. Bár Ádám már jól tud etetőanyagot keverni, szereléket kötni, de egy maximalista apa mellett nincs könnyű dolga. A versenyszerelékeket még Gábor köti, a fiúnak,  olyanokat amivel többévtizedes rutinja mellett maga is horgászna.
- Nálunk magasan van a léc és még nekem sem mindig sikerül átugrani-  erősíti meg apa aki az idén 38 év után állhatott országos bajnoki dobogó tetejére a veteránok között. -  A horgászathoz rakósbotot kellet használni kis gömbúszókkal, vagy laposúszókkal az áramlástól és a széltől függően- hangzik a szakmai beszámoló. -  A Timár Mix, sajátmárkás etetőanyagai, a  Competition széria Roach és Bream változata ezúttal is szerepet kapott a versenyzésben.  Most olyan 60-70 szátalékos hatékonyságú volt a horgászatunk, tehát apró finomítások még várnak ránk, de ha ezzel a lendülettel és odaadással horgászik Ádám nagy baj nem lehet. Nem biztos, hogy mi leszünk a bajnokok, de a befektett munkának a szorgalomnak kamatoznia kell.
Így legyen! Hajrá Ádám, hajrá Timár Mix!