A legújabb Timár MIx termékek már megvásárolhatóak webáruházunkban!
www.pecaplaza.eu

Aranyos Ádám, ezüstös Bence

Reménykeltő utánpótlás a Timár Mix-ben.

Sikeres hétvégét zártunk, hiszen a legkisebb horgász- Timár, a 15 éves Ádám országos bajnoki címmel tette le névjegyét. Kisjuhász Bence az 25 év alattiak között ezüstérmes lett, Kéri Dominik és Mezei Kristóf pedig az ötödik és hatodik helyen végeztek. Szép volt fiúk.
Az LVI. országos utánpótlás bajnokság küzdelmeit a Nagykunsági főcsatornán rendezték a fiatalabbak számára, míg az U 25 ös kategória versenyzői Szolnokon, az Alcsi- szigeti holtágon vetélkedtek. Nem véletlen a helyválasztás, hiszen augusztus elején világbajnokságot rendez Magyarország ugyanott.
A legkisebbek, a legfeljebb 15 évesek között már az első három fordulóban az élre verekedte magát Timár Ádám. A mostani hétvégén pedig nemcsak sikerült megőriznie a vezető helyet, de pontelőnnyel szerezte meg végül a bajnoki címet is. A feladat keszeg és törpeharcsa fogás volt. A verseny elején és a vége felé lehetett inkább keszegekre számítani, míg a köztes időszakban „aprítani” kellett a törpét.

IMG_2984.jpeg
– Magabiztosan ülhettem le horgászni, hiszen apa segítségével dolgoztuk ki a taktikát, és a verseny alatt is végig megkaptam hátulról a szükséges tanácsokat- kezdi Ádám a versenyen történtek felelevenítését. – Kérdezték, hogy nem én voltam- e apa ( a négyszeres felnőtt és egyszeres veterán bajnok Timár Gábor) meghosszabbított keze, de úgy érzem, az ötleteim, a csaliváltások is benne voltak az eredményben, és ahogy apa mondani szokta, az én kezemben van a bot. A dobogó tetején eszembe jutott a sok horgászattal töltött óra, a lemondás filmekről, a barátaimmal való találkozásról, de mondhatom megérte. Amikor tavaly meg tavalyelőtt voltak kudarcaim, nem tudtam az élmezőnybe kerülni, elhatároztam, hogy az idén nyerni szeretnék. Érdemes volt ennek a célnak alárendelni sok mindent - összegez az ifjú bajnok, aki most már azon túl, hogy segítőként ott lesz a Világbajnokságon élvezni szeretné a nyarat, a szünidőt.

IMG_3006.jpeg
Kisjuhász Bence az U 25 ös azaz a 25 év alattiak kategóriájában jókora előnnyel nyerte az első háromfordulós szakaszt, de a második szakaszban a hétvégén nem volt szerencséje, az ugyancsak korosztályos világbajnoki címmel rendelkező Bakó Péter pontszámban beérte, és kevesebb mint egy kilónyi súlyelőnnyel lett bajnok, Bence pedig ezüstérmet kapott a nyakába.
– Ezúttal nem nekem forgott a szerencsekerék, de majd visszajön még ez valamikor – bocsátja elé a szakmai kérdéseknek Bence. - Amíg a szektor első 5 helyén rövid, két háromméteres spiccbotokkal lehetett horgászni, én, például az utolsó nap a túlsó szélen csak 8 méteres spiccbottal fogtam a törpéket, és azokból is csak a kisebbeket. Így lett 16 és fél kiló. ( A csapattárs, Kéri Dominik a pálya másik végén több mint 29 kiló, 501 darab törpét tudott fogni) Ekkora különbség volt a helyek között. Persze örülök az ezüstnek, de fejben már a közelgő világbajnokságon járunk. Most még három napig itt maradunk Szolnokon edzeni, és megpróbáljuk a csapattal összerakni a VB-re tervezett horgászatot. Aztán majd… 
Aztán majd szurkolunk! De maradjunk még az idei versenymérlegnél. A Timár Mix-es horgászok a fiatalok mostani sikerei mellett az idén ezüstérmesek lettek az úszós, és bronzérmesek a feeder klubcsapat bajnokságon. Timár Gábor, a cég „apja” pedig veterán országos bajnok lett, és méltán büszke a Timár Mix sportolóinak teljesítményére, az utánpótlásra.
– Mindig is fontosnak tartottuk, hogy magunk köré gyűjtsük és segítsük a tehetséges horgászpalántákat. – kezdi a Timár Mixeseket bemutató mondatokat Timár Gábor. - Hosszan sorolhatnám a neveket. A régebbiek közül Kaló Zoli korosztályos világbajnok volt, akárcsak az idősebb fiaim Dani és Szabolcs. A legkisebb fiam, Ádám most lett magyar bajnok.   Nagy Andris és Csöregi Balázs  felnőtt magyar bajnokok és világbajnok csapatok tagjai. A mostaniak közül Kisjuhász Bence már világbajnok most nyert az U 25-ben , Kéri Dominik ötödik, Mezei Kristóf hatodik lett. Széphegyi Máté és Bedics István az U20-ban zárkóznak fölfelé, Krocsány Gabi egy korosztállyal lejjebb jövőre ott lehet a válogatottban. Azt hiszem büszkén örülhetünk  ezeknek a sikereknek, sokat várhatunk a sportolóinktól! – hangsúlyozza a Timár Mix csapat vezetője. 
A Timár Mix sportsikerei bizonyítják: a szorgalom, a kitartó munka és a szakmai igényesség, a márka által nyújtott háttérrel együttes „titkai” az eredményességnek! Hajrá Timár Mix!