Elite Carppal a Walterland Masters-en

A 2013 április 20-21. között megrendezett Walterland Masterson a Timár Mix – Perfect Team az előkelő 3. helyet szerezte meg, egyéniben viszont Timár Szabolcs állhatott a dobogó legfelső fokára.


28 csapat (9 nemzet) részvételével már a pénteki szabadedzéssel megkezdődött a verseny. Kötelező edzésről lévén szó minden csapat megjelent és feletette a pályát a hétvégére.  Csütörtöktől lent volt csapatunk. Érezhető volt, hogy napról napra több hal érkezik a pályára. A víz felmelegedésével nem csak a 13méteres rakós táv hanem 6 tagos első törésre történő peca is működni látszott, ahol a pontyok és kárászok mellett nagy mennyiségben volt küsz és apró keszeg. Mindezek tudatában választottuk meg csapat – taktikánkat. Első sorban a 13méteres táv pontos, tudatos meghorgászása volt a cél. Helyektől függően viszont időnként kinézni a rövid távra vagy pedig szélvész gyorsan ütni a snecit.
Az Elite Carp ismét jól vizsgázott a Scopex aromával. Benti etetésünkön szinte kivétel nélkül ott állt a hal az apró kárásztól a kilós pontyig. Tényleg csak az egyéni technikán és az időzítésen múlott ki hogy horgássza meg. Volt akinek első perctől kezdve, volt viszont akinek csak 2 óra után találtak a halak az etetésre de akkor onnan már nem is mentek tovább. 110 kilogramnyi összfogással a legtöbb halat sikerült zsákmányolnunk, viszont a szektor helyezések alapján „csak” a 3. hely jutott nekünk. Timár Szabolcs viszont mindkétszer a B-szektorban egyenletes teljesítménnyel, magabiztos fölénnyel nyerte szektorát és összesítettben két egyessel több fogott súllyal nyerte a Walterland Mastersot. Ezúton is gratulálunk a csapatnak!