A legújabb Timár MIx termékek már megvásárolhatóak webáruházunkban!
www.pecaplaza.eu

Timár Gábor Magyar Horgászatért Életműdíjas

 

Az idei MOHOSZ Horgász Versenysport Gálán kitüntetések átadására került sor, ahol többek között a Timár MIx cég mint Arany fokozatú támogató elismerő oklevelet kapott.

Timár Gábort a Magyar Horgászatért Életműdíjal tüntették ki. Timár Dániel és Timár Szabolcs pedig a válogatott kerettel elvégzett munkájáért kapott elismerő oklevelet.

Magyar Horgászatért életműdíjat kapott Timár Gábor, neve generációkra visszatekintve összefonódott a vízzel, a horgászattal. Szülei, nagyszülei is kisszerszámos halászattal foglalkoztak, így szinte beleszületett a vizek, a halak világába. Már siheder korában belekóstolt a versenyzésbe, kijárta a győri versenyhorgász-iskolát, először egyesületi szinten, majd egyre magasabb lépcsőfokokra állva meg sem állt a felnőtt válogatottságig. 1977-ben került be először világbajnokságra utazó válogatottba, ekkor Luxemburgban horgászott magyar színekben, az utolsó felnőtt világversenyére 2000-ben, Firenzében került sor. A közben eltelt 23 év során egy-két évtől eltekintve végig a válogatott keret tagja maradt. A mai versenysport alapjait – sokak szerint – Timár Gábor és Katus Gyula rakta le. Az aktív versenyzői pályafutás után sem pihent meg, szövetségi kapitányi feladatot vállalva az utánpótláskorú versenyzőket segítette, az U23-as válogatottal világbajnokságot is nyert. Két fia versenyzői karrierjét is egyengette, és keze alól sok, mind a mai napig is eredményes versenyző került ki. Négyszeres magyar bajnokként, az U14 és 23-as aranyérmes csapatok kapitányaként, és a többszörös női magyar bajnok, Rimer Noémi háttereként azt gondolhatnánk, már mindent elért, amit versenyző elérhet. A tavalyi év azonban méltó módon tette fel a koronát erre a nem hétköznapi versenyzői pályafutásra. 2016-ban a veterán válogatottal Csehországban a csapatbronz mellé, két egyest horgászva, csupán súllyal lemaradva egyéni világbajnoki ezüstérmet is szerzett.